– małe dnia kuchni japońskiej podawane na ciepło –
Tempura to japoński sposób panierowania dań smażonych na głębokim tłuszczu. Uwaga! Do smażenia używamy najwyżej jakości frytury nie posiadającej w składzie oleju palmowego.
Krewetki butterfly panierowane 4 szt.
krewetki w cieście 4 sztuki, smażone na głębokim tłuszczu + sos śliwkowy
27 zł
Krewetki butterfly panierowane 6 szt.
krewetki w cieście 6 sztuk smażone na głębokim tłuszczu + sos śliwkowy
37 zł
Krewetki premium w tempurze 4 szt.
krewetki nobashi w tempurze 4 sztuki smażone na głębokim tłuszczu + sos śliwkowy
33 zł
Krewetki premium w tempurze 6 szt.
krewetki nobashi w tempurze 4 sztuki smażone na głębokim tłuszczu + sos śliwkowy
47 zł
Pierożki Gyoza Mix
Chrupiące japońskie pierożki (kurczak/warzywa, wieprzowina, kaczka) 5 sztuk, smażone na głębokim tłuszczu + sos majonezowy
19 zł
Pierożki Gyoza VEGE
Chrupiące japońskie pierożki z warzywami 5 sztuk, smażone na głębokim tłuszczu + sos majonezowy
19 zł
Kalmary panierowane 4 szt.
krążki kalmara w cieście 4 sztuki smażone na głębokim tłuszczu + sos majonezowy
21 zł
Kalmary panierowane cieście 4 szt.
krążki kalmara w cieście 6 sztuk smażone na głębokim tłuszczu + sos majonezowy
29 zł
Sałatka Goma Wakame
- chrupiąca sałatka z trawy morskiej, sos orzechowy Okinawa-miso, prażony sezam
16 zł
Tempura Okinawa Mix
3 x krewetka w cieście, 3 x kalmary w cieście, 5 x pierożki gyoza smażone na głębokim tłuszczu + sos śliwkowy, sos majonezowy
49 zł
Tempura Vege Mix
Sezonowe warzywa takie jak: batat, marchewka, cukinia, por, nori, boczniak, grzyby shitake, grzyby shimei, w tempurze, smażone na głębokim tłuszczu + sos majonezowy